Home :: Woonkamer :: Artis Orbis van Goebel :: L.C. Tiffany :: L.C. Tiffany Pauw Lamp 25cmx25cm

L.C. Tiffany Pauw Lamp 25cmx25cm

L.C. Tiffany Pauw Lamp 25cmx25cm

Artikelnr. 67001151
Prijs: 149,00
inclusief btw
Aantal
Levertijd:
3-6 dagen

Glazen Tiffany lamp, Pauw, Louis Comfort Tiffany, uit de Artis Orbis collectie van Goebel.

Lamp 1 x E 14, maximaal 40 Watt. Lamp wordt niet meegeleverd.
 
Maat; breedte 25 cm, diepte 11,5 cm en hoogte 25 cm.
 
Materiaal; glas.
 
Louis Comfort Tiffany (1848-1933), de New Yorkse schilder en glaskunstenaar wordt beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van de Amerikaanse art nouveau. Hij werd als zoon van juwelier Charles Lewis Tiffany, eigenaar van Tiffany & Co, bekend. In 1885 opende hij zijn eigen bedrijf, dat iets later bekend werd onder de naam Tiffany Studio’s. Daar produceerde Tiffany speciaal gedecoreerde vlakke glazen en creëerde veel mozaïeken en ramen. Tiffany armaturen, waarvan de tinten meestal bestaan uit gekleurde, met koper beklede glasstukken die aan elkaar zijn gesoldeerd. Deze producten worden tot op de dag van vandaag nog steeds zeer gewaardeerd. Deze techniek maakte Tiffany en zijn glascreaties wereldberoemd. Ontdek de art nouveau kunstenaar Louis Comfort Tiffany in ons Artis Orbis assortiment.
 
Over de Artis Orbis Collectie van Goebel:

Artis Orbis; meesterwerken uit de schilderskunst op porselein en glas. Er is aanbod in decoratieve series en gelimiteerde edities voor verzamelaars. Edele materialen, de hoogste kwaliteit en vakmanschap zijn het kenmerk van de Artis Orbis collectie
 
Porselein en Bone China porselein; Het witte goud is meer dan een mengsel van kaolien, veldspaat en kwarts. Het is waardevol, fragiel en decoratief. Een extra toevoeging van beenderas maakt het Bone China porselein bijzonder subtiel en doorschijnend.
Mond geblazen glas; De meeste artikelen in de Artis Orbis glas collectie zijn mond geblazen en dus uniek. Kleine luchtbelletjes en onregelmatigheden zijn een bewijs voor de complexiteit van het productieproces.
Ingewikkelde druk technieken; De keramische kleuren worden in kleine hoeveelheden aangemaakt volgens traditionele methodes. Vaak zijn 18 kleuren of zelfs meer nodig om de kleuren van het origineel te benaderen. Na de handmatige beschildering worden de voorwerpen op een temperatuur van 800 graden geglazuurd.
Goud decor; Het goud dat wordt gebruikt is voor 18 % puur goud. Het verfijnt de decoratie en maakt van ieder voorwerp een klein juweeltje.