Römertopf Rustico, 6 persoons ongeveer 5 ltr

Römertopf Rustico, 6 persoons ongeveer 5 ltr


Not rated yet

Römertopf Rusticol, 6 persoons, ongeveer 5 ltr.

 • € 48,50
 • incl. 21% BTW
Aantal:  
Levertijd:
2-4 dagen
 • Artikelnr.
  RO12905

Römertopf Rustico aardewerk braadslede met deksel, 6 persoons, ongeveer 5 ltr.

Geschikt voor oven en magnetron. De binnenzijde is geglazuurd, daardoor is de braadslede eenvoudig schoon te maken.

Maat; hoogte 20 cm, breedte 39 cm en diepte 28 cm. Gewicht 4048 gram.

In de Römertopf kunnen allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, aardappelen, groenten en zelfs appels, op een gezonde manier bereid worden. Bij het braden en stoven blijven smaak, geur en sap maximaal behouden en toevoeging van vet is uiteraard niet nodig.

Het gebruik van de Römertopf stamt al uit de tijd van de Romeinen, en wordt daarom ook wel Romeinse stoofpot genoemd. Voor gebruik moet de Römertopf minimaal 15 minuten in koud water worden geplaatst. De schaal zal dit vocht opnemen. Door de schaal met deksel in de oven te plaatsen en deze langzaam op te warmen, ontstaat er een oven in een oven. Gedurende het bakproces zal het water verdampen, waardoor er een nevel ontstaat die de ingrediënten gaar stoomt. Hierdoor gaan vitaminen en voedingsstoffen niet verloren tijdens het kookproces. Ook is aanbakken onmogelijk.

De schaal is erg gevoelig voor temperatuursschommelingen en mag daarom nooit in een voorverwarmde oven worden geplaatst. Ook het plaatsen van een hete schaal, direct uit de oven, op een zeer koud oppervlak kan voor problemen zorgen.

Een receptenboekje is bijgesloten. Deze 6-persoons Römertopf is geschikt voor de bereiding van ongeveer 5 kilo vlees, vis e.d.

 • Manufacturers
  • Manufacturer
   Römertopf
  • Manufacturers
   Römertopf
Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen beoordelingen. Om andere klanten te helpen, geeft u hier uw beoordeling.